بررسی تاثیر غلط املایی و نیم فاصله در سئو

بررسی تاثیر غلط املایی و نیم فاصله در سئو

آیا در سئو یا بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو باید به دستور زبان و املا اهمیت دهیم؟ آیا گوگل به واسطه غلط املایی، رتبه صفحات را کاهش می‌دهد؟ نیم‌فاصله چه اثری رو فهم کلمات کلیدی مطالب دارد؟

همه این‌ها سوالاتی است که ذهن هر نویسنده ،مدیر محتوا یا کارشناس سئو را درگیر می‌کند. قدیم اینطور بود که کارشناس‌ها با حدس‌وگمان کارهای خود را پیش می‌بردند ولی حالا مطمئنا نه.

با رشد موتور جست‌وجوی گوگل حالا دنیا جای قشنگ‌تری برای متخصصین سئو و بازاریابی محتوایی است تا در این باره اطلاعات دقیق و به‌روزی داشته باشند. با من در مجله آکادمی آمانج همراه باشید تا یک بار برای همیشه شر تمام تناقضات درباره نیم فاصله و غلط املایی و… در سئو سایت را بکنیم.

با اینکه وب فارسی روزبه‌روز درحال رشد، به خصوص در حوزه محتوا است، اما هنوز غلط‌های املایی و نگارشی زیادی بین محتواها به چشم می‌خورد. موضوعی که البته قابل بررسی و چشم‌پوشی است، زیرا همیشه ممکن است کلمه، عبارت یا حرفی جابه‌جا شود.

بحث ما سر علت غلط املایی نوشتن یا نیم فاصله گذاشتن نیست، این موضوع وقتی مسئله می‌شود که محتوایی با این شرایط منتشر شود و کسی نداند آیا خزنده‌های گوگل از آن‌ها چشم پوشی می‌کنند یا نه.

بررسی تاثیر غلط املایی و نیم فاصله در سئو

ادعای گوگل، املا و مشکلات نگارشی موثرند؟

قابل درک است که بسیاری از متخصصان بازاریابی محتوایی اثر نگارش اشتباه روی مقالات محتوایی را بالا بدانند. همه ما تاکید گوگل روی انتشار محتوای باکیفیت و… را شنیده و خوانده‌ایم. برای مثال راهنمای سئو گوگل برای بازاریاب‌های محتوایی می‌نویسد:

 

انتشار هفتگی یک محتوای باکیفیت بهتر از انتشار روزانه هفت محتوای بدون کیفیت است.

 

یا وبلاگ مرکزی موتور جست‌وجوی گوگل در بخشی از مقاله آموزشی خود درباره محتوای بی‌کیفیت و اثرش روی رتبه‌های سایت نوشته:

یکی دیگر از موارد راهنما در رتبه‌بندی صفحات سایت این است که محتوای بی‌کیفیت می‌تواند بر رتبه‌بندی کل سایت تأثیر بگذارد یا کلا آن صفحه و محتوایش از صفحات SERP حذف شود.

 

همینطور گوگل در اولین موارد راهنمایی برای سئو سایت‌ها پیشنهاد می‌کند که:

 

از انتشار متن‌های نامرتب و پر از غلط‌های دستوری و نگارشی خودداری کنید.

 

در بخشی از دستورالعمل یا عوامل تشخیص محتوای بی‌کیفیت، گوگل چنین معیاری را مشخص می‌کند:

 

محتوا با اطلاعات نادرست یا بی‌معنی + عدم ویرایش کامل محتوا که منجر به وجود غلط املایی یا ایرادهای نگارشی می‌شود دلیلی برای رتبه کم محتواست.

 

البته گوگل دست‌روی‌دست نگذاشته و خودش هم دست‌ به‌کار شده تا درباره این ماجرا کاربرها را هدایت کند، زیرا در پستی توضیح می‌دهد که با توسعه یک الگوریتم مبتنی بر هوش مصنوعی و ماشین لرنینگ حالا یک سیستم تشخیص ایرادهای نگارشی و املایی دارد که کاربر را به‌سمت عبارت مورد نظرش هدایت می‌کند.

یعنی شما اگر اشتباه هم سرچ کنید به نتیجه دلخواهتان می‌رسید و ما خودمان حواسمان به این موضوع هست.

 

بررسی تاثیر غلط املایی و نیم فاصله در سئو

 

 

شواهد مبتنی بر اثر غلط های املایی و ایرادهای نگارشی روی سئو

برای جواب به این سوال با بررسی شواهد در سه زمان متفاوت به یک نکته می‌رسیم که در ادامه توضیح خواهم داد.

سال ۲۰۱۱ از مت کاتز رییس تیم وب اسپم گوگل پرسیدند که آیا غلط‌های املایی روی رتبه‌بندی محتوا در SERP (صفحه نتایج گوگل) تاثیر دارد یا نه؟
او می‌گوید:

(آخرین دفعه که بررسی کرده این مسئله اثر مستقیم روی رتبه‌بندی محتواها در نتایج جست‌وجو ندارد.) ولی در ادامه می‌گوید: گوگل مشخص کرده که مجله‌هایی با محتوای باکیفیت یعنی بدون ایرادهای نگارشی یا متفاوت با دستورالعمل بی‌کیفتی محتوا از نظر گوگل اعتبار بیشتری دارند. او درآخر ذکر می‌کند که: (محتوا باید بدون در نظر گرفتن رتبه برای تجربه بهتر کاربر نوشته شود.)

 

یک‌ماه بعد دوباره از کاتز سوال می‌شود که نظرات هجو یا بی‌معنی که کاربران منتشر می‌کنند اثری روی نتایج دارد یا خیر، صاحبان سایت باید این نظرات را ویرایش کنند یا بدون ویرایش منتشر؟ کانت می‌گوید:

این نظرات در پلتفرمی مثل یوتیوب هم منتشر می‌شود ولی این مانع رتبه‌دهی خوب به محتوای باکیفیت نمی‌شود. متخصصان بازاریابی محتوایی باید سعی کنند محتوای باکیفیت خلق کنند.

 

سال ۲۰۱۷ دوباره از جان مولر معروف نیز پرسیده می‌شود که آیا رعایت دستور زبان یا برعکس و غلط‌های املایی روی رتبه‌بندی محتوا موثرند یا خیر؟ او پاسخ می‌دهد:

روی رتبه بندی اثری ندارد، بلکه برای کاربر، تجربه بدی رقم می‌زند که بسیار مهم‌تر است.

 

چهار سال بعد از مولر سوال می‌شود که بین ایرادات نگارشی و غلط املایی و صفحاتی با HTML شکسته کدام برای سئو اهمیت بیشتری دارد و آیا گوگل آن‌ها را بررسی می‌کند یا خیر؟

مولر در جواب می‌گوید:

ایرادات نگارشی و محتوایی مسئله مهمی است، زیرا اگر ایرادات نگارشی و غلط املایی درک خزنده‌های گوگل از محتوا را تغییر دهند آن‌ها نمی‌توانند به‌خوبی محتوا را ایندکس کنند یا روی عبارات مناسب رتبه‌ای به محتوا بدهند.

 

او همچنان این مسئله را گوشزد می‌کند که هدف گوگل ارائه محتوای باکیفیت به کاربران است و محتوایی که ایرادات دستوری و غلط‌های املایی دارد باکیفیت به‌نظر نمی‌رسند. پس بیشتر سایت‌ها بیشتر از اینکه نگران HTML شکسته باشند باید به کیفیت محتوای خود اهمیت دهند، مگر اینکه ساختار برنامه‌نویسی آنقدر خراب باشد که اصلا خزنده‌ها نفهمندش.

از صحبت‌های جان مولر و مت کاتز می‌توان متوجه شد که گوگل از سال ۲۰۱۱ تا همین الآن تمام تلاشش را کرده تا کیفیت محتوای سطح وب را افزایش دهد. این توسعه از زبان‌های مرسوم مثل انگلیسی شروع و کم‌کم به سمت زبان‌ فارسی نیز آمده است.

حالا در سال ۲۰۲۳ تقریبا بر هیچکس پوشیده نیست که محتوای باکیفیت که تجربه کاربری مناسبی برای کاربر رقم بزند، می‌تواند بر رتبه یک که هیچ بر رتبه صفر گوگل نیز تکیه بزند بدون اینکه هیچ بکلینکی از رقیب تخت سلطنتش را بلرزاند. محتوای خوب پادشاه نتایج در سال ۲۰۲۳ است، بدون شک.

آیا ایرادات نگارشی و غلط های املایی تاثیری روی سئو دارد؟

حالا بعد از بررسی ادعاهای منتشر شده از سمت گوگل و مصاحبه روسای گوگل می‌توان نتیجه گرفت که این مسئله روی سئو اثر دارد یا نه.
شاید ایرادات نگارشی اثر مستقیم نداشته باشند که دارند، زیرا اگر عبارت‌های کلیدی ایراد نگارشی داشته باشد، محتوا برای رتبه گرفتن روی شکل صحیح همان عبارات به مشکل برمی‌خورد.

علاوه‌بر گوگل دیگر موتورهای جست‌وجو نیز روی این مسئله حساس شده اند. سال ۲۰۱۴ مدیر محصول موتور جست‌وجوی بینگ درمورد کیفیت محتوا می‌نویسد:

 

همه این‌ها (غلط های املایی) ممکن است مهم به نظر نرسند، اما همانطور که شما نوشته‌های دیگران را مقایسه می‌کنید ماهم با بررسی محتواها با یکدیگر نسبت‌به رتبه‌بندی آن‌ها حساسیم. این توضیحات با دستورالعملی که خود موتور جست‌وجوی بینگ هم منتشر کرده مطابقت دارد.

 

ایرادهای نگارشی و غلط‌های املایی برای کیفیت محتوا مثل یک گل به‌خودی است که دقیقه ۹۰ در بازی برابر زده شود. متاسفانه یا خوشبختانه تمام کاربران با دقت بسیار زیادی محتوای منتشر شده را مطالعه می‌کنند و وقتی غلط املایی ببینند، طبیعتا تجربه خوشایندی برای آن‌ها ساخته نمی‌شود.

در نگاه اولیه مسئله به همین جا ختم می‌شود ولی وقتی تجربه منفی از برند و سایت شما برایش ایجاد شود مطمئنا در سرچ بعدی نیز سراغ لینک شما نمی‌رود. در یک جامعه آماری ۲۰۰۰ نفری این کار مثل فاجعه، تمام رشته‌های تیم سئو را پنبه و روی رتبه همه صفحات اثر مستقیم دارد.

علاوه‌بر بحث نتیجه، وقتی عبارات کلیدی به‌صورت صحیح یا بهتر است بگوییم طبق سرچ عام مردم نوشته نشوند درواقع شما آدرس غلط برای رتبه‌دهی به مطالب داده‌اید. یعنی بین دو عبارت هم معنی یا بهتر است بگوییم شبیه به هم شما باید عبارتی را به‌عنوان کلمه‌کلیدی انتخاب کنید که عام مردم همان را سرچ می‌کنند.

تاثیر نیم فاصله در سئو

 

 

بررسی تاثیر غلط املایی و نیم فاصله در سئو

 

 

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های وب فارسی با وب انگلیسی وجود قانون نیم فاصله در ویراستاری و زیباسازی محتوای فارسی است. اوایل همه معتقد بودند نیم فاصله برای محتوا مثل سم است.

طبق تجربه‌ای که ما از انتشار محتوا با نیم فاصله داشته‌ایم، بهتر است که عبارات کلیدی بسیار مهم بدون در نظر گرفتن، نیم فاصله نوشته شوند ولی رعایت آن در کل محتوا اثری روی سئو ندارد.

بهتر است عبارات کلیدی در عناوین سئو، هدینگ‌ها و متا دیسکریپشن هم بدون نیم فاصله باشند. دلیل این مسئله البته این نیست که گوگل نیم‌فاصله را تشخیص نمی‌دهد، بلکه اغلب کاربران ایرانی عبارات را بدون نیم‌فاصله سرچ می‌کنند، همین مسئله باعث می‌شود کلمات کلیدی برای گوگل بدون نیم‌فاصله تایید شود.

یعنی اگر روزی آمار سرچ با نیم‌فاصله بیشتر از بدون نیم‌فاصله باشد نگارش کلمات‌کلیدی محتوا نیز باید شکل سرچ عام مردم باشد.

 

آخرین نکته

فارغ از این موارد جزئی بهتر است متخصصان حوزه بازاریابی با اصول و روش‌های سئو حداقل در حد اولیه آشنا باشند و بیشتر روی کیفیت و کارایی محتوا وقت بگذارند. به این منظور پیشنهاد می‌کنم از مطالعه محتواهای آموزشی نگذرید یا با شرکت در دوره‌های آموزشی از پایه این مباحث را آموزش ببینید.

ما اینجا در آکادمی آمانج دوره آموزش سئو و دوره آموزش بازاریابی محتوایی داریم که با جدیدترین متدهای گوگل و اصول بازاریابی تدوین شده اند.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!