category and wordpress

URL سازگار با SEO چیست؟

URLهای سازگار با SEO، حاوی کلمات کلیدی هستند که مقاله را توضیح می‌دهند و خواندن آن توسط انسان و موتورهای جستجو آسان است. آنها همچنین باعث می‌شوند برای بالا بردن رتبه سایتتان در موتورهای جستجو شانس بیشتری داشته باشید.

اکنون وردپرس به صورت پیش‌فرض از نام پست در URL استفاده می‌کند که سازگار‌ترین ساختار URL برای SEO محسوب می‌گردد.

پس چرا مبتدیان هنوز هم از ما درباره بهترین ساختار برای پیوندهای یکتا سوال می‌پرسند؟

به این دلیل که وردپرس در گذشته از URLهای شکیلی که به عنوان لینک‌های دائمی نیز شناخته می‌شوند استفاده نمی‌کرد. پیش‌فرض سابق وردپرس استفاده از URL های ناسازگار برای SEO بود.

این مشخصه در وردپرس 4.2 تغییر داده شده است. اگر اخیرا وردپرس نصب کرده باشید، پس URLهای سایت شما با SEO سازگار است.

شما می‌توانید از قسمت ادمین وردپرس خود، تنظیمات پیوند یکتا را به‌سادگی بازرسی کنید.

اشتباهات رایج لینک سازی
اشتباهات رایج لینک سازی

توضیحات صفحه تنظیمات پیوندهای یکتا

در وردپرس به لینک‌ها، permalink (کوتاه شده permanent links) گفته می‌شود. همانطور که تاکنون متوجه شده‌اید واژه‌های “ساختار پیوند یکتا” و “ساختار “URL گاهی به جای هم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اولین کاری که باید انجام دهید این است که در قسمت ادمین وردپرس خود به صفحه Permalink Settings (پیوندهای یکتا) مراجعه کنید.

خیلی ساده بر روی لینک Settings در منوی ادمین کلیک کرده و بار دیگر بر روی Permalinks کلیک کنید. این لینک شما را به صفحه‌ای مشابه صفحه پایین می‌برد:

settingspermalink 1 1

همانطور که می‌بینید در این صفحه چند گزینه برای انتخاب وجود دارد.

  • Plain
    http://www.wpstart.ir/?p=123
  • Day and name
    http://www.wpstart.ir/2016/01/22/sample-post/
  • Month and name
    http://www.wpstart.ir/2016/01/sample-post/
  • Numeric
    http://www.wpstart.ir/archives/123
  • Post name
    http://www.wpstart.ir/sample-post/
  • Custom Structure
    یک پیوند دلخواه بسازید

اجازه دهید این گزینه‌ها را به اختصار توضیح دهیم و ببینیم که این موارد از چه نظر برای کاربران و SEO مفید هستند.

اولین گزینه که Plain نامیده می‌شود سابقا ساختار پیش‌فرض URL برای وردپرس بود. این گزینه با SEO سازگار نیست.

گزینه day and name تاحدودی با SEO سازگار است چون نام پست را در خود دارد. با این حال، URL با وجود تاریخ خیلی طولانی می‌شود. اما مهمتر از همه اینکه با گذشت زمان محتوای شما حتی اگر آن را آپدیت کرده باشید منسوخ به نظر می‌رسد. گزینه month and name نیز همچون مورد قبلی خطر منسوخ شدن را با خود بهمراه دارد.

با این حال، اگر شما منتشر کننده اخبار هستید، در URL خود به تاریخ نیاز خواهید داشت تا نشان بدهید که اخبار شما تازه بوده و تجربه بهتری برای کاربر ایجاد کنید.

از نظر ما، این دو ساختار، تنها برای سایت‌های خبری مناسب هستند. سایت‌های کسب‌وکاری که خواهان محتوایی دارای SEOی همیشه سبز هستند باید از این دو گزینه اجتناب کنند.

گزینه post name نسبت به سایرین بیشترین سازگاری با SEO را دارد چون کوتاه و شکیل است.

اگر شما انتشارات بزرگتری دارید، می‌توانید از یک ساختار سفارشی استفاده کنید که بتواند با SEO نیز سازگار باشد.

ما در wpstart از یک ساختار پرمالینک سفارشی استفاده می‌کنیم که در کنار نام پست در URL، نام دسته را نیز اضافه می‌کند. از آنجا که سایت ما بزرگ بوده و هزاران مقاله را در خود جای داده، این روش برای ما مناسب است. می‌توانید ببینید که انتشارات بزرگتر از یک ساختار URL مشابه استفاده می‌کنند.

برای استفاده از ساختار URL سفارشی، شما باید تگ‌های خاصی را در باکس ساختار سفارشی قرار دهید. برای مثال ما از مورد زیر استفاده می‌کنیم:

/%category%/%postname%/

توجه داشته باشید که هر تگ بین علامت‌های % کادوپیچ شده است. همچنین توجه داشته باشید که ممیزها / قبل، بعد و بین تگ‌ها قرار دارند.

surf internet url henrik5000 e getty images 56fa7f855f9b5829867282a9

ایجاد ساختار URL سفارشی با تگ‌های موجود

ما به شما توصیه می‌کنیم برای رسیدن به بهترین نتیجه، از گزینه‌هایی که در بالا ذکر کردیم استفاده کنید. شما می‌توانید ساختار URLی را که ما در WPStart استفاده می‌کنیم را کپی کنید یا نام پست(post name) را به عنوان ساختار URL خود انتخاب کنید.

با این وجود، ترکیبات بسیار دیگری نیز وجود دارند که می‌توانید با استفاده از تگ‌ها ایجاد کنید. در اینجا لیستی از تگ‌هایی را می‌بینید که می‌توانید برای ایجاد ساختار سفارشی URL خودتان از آن استفاده کنید:

  • %year%-سال پست، چهار رقم، برای مثال 2016
  • %monthnum%-ماه، برای مثال 05
  • %day%- روز، برای مثال 28
  • %hour%- ساعت، برای مثال 15
  • %minute%-دقیقه، برای مثال 43
  • %second%-ثانیه، برای مثال 33
  • %postname%- یک نسخه تصفیه شده از عنوان پست (کد شماره صفحه پست در Edit Post/Page panel). برای مثال، اگر عنوان پست شما This Is A Great Post! باشد در URL به this-is-a-great-post تبدیل می‌شود.
  • %post-Id%- # ID منحصربفرد پست، برای مثال 423
  • %category%- نسخه تصفیه شده نام دسته (فیلد کد شماره صفحه دسته در New/Edit Category panel). زیردسته‌های (sub-category) تودرتو به عنوان جهت‌های تودرتو در URL ظاهر می‌شود.
  • %author%- یک نسخه از نام مولف

فراموش نکنید که بعد از انتخاب ساختار پیوند یکتای خود، بر روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک کنید.

به محض فشردن دکمه ذخیره تغییرات، وردپرس به طور اتوماتیک فایل .htaccess سایت شما را آپدیت می‌کند و سایت شما استفاده از ساختار جدید URL را بلافاصله آغاز خواهد کرد.

هشدار: نکاتی مهم برای سایت‌های آنلاین

اگر سایت شما بیش از 6 ماه است که کار می‌کند، لطفا ساختار پیوندهای یکتای خود را تغییر ندهید.

شما مجبور نیستید که از همان ساختاری که ما استفاده کردیم، استفاده کنید.

با تغییر دادن ساختار پیوند یکتا بر روی یک سایت آنلاین، شما تمامی share count رسانه اجتماعی خود را از دست خواهید داد و ریسک از دست دادن رتبه کنونی SEO خود را به جان خواهید خرید.

اگر باید ساختار پیوند یکتای خود را تغییر دهید، یک فرد متخصص را برای این کار استخدام کنید، به این ترتیب می‌توانید لینکها را به طور صحیح ریدایرکت کنید. با این حال شما share count رسانه اجتماعی خود بر روی صفحات را از دست خواهید داد.

تنها یک استثناء در این قانون وجود دارد. اگر سایت شما در حال استفاده از URLهای plain می‌باشد، مهم نیست که چقدر قدیمی است، باید ساختار URL خود را برای سازگاری بیشتر با SEO آپدیت کنید. بله باز هم شما share counts رسانه اجتماعی خود را از دست خواهید داد، اما مزایای آن بر این ضرر می‌چربد.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!