5 جایگزین الکسا

5 جایگزین الکسا


ایندکس چیست؟

برای بسیاری افراد که با سئو سایت سر و کار دارند، سوال index چیست مطرح است. بنابراین در این مقاله با معنی ایندکس کردن سایت در گوگل و همچنین روش سریع ایندکس آشنا خواهید شد.

باید بدانید که ایندکس از لحاظ لغوی به معنی فهرست شدن است، هر چند آن را شاخص نیز تعریف می کنند. وقتی راجع به ایندکس سایت صحبت می‌ کنیم منظور فهرست شدن صفحات سایت در لیست صفحات موتور های جستجو مثل گوگل، یاهو و بینگ و … می‌ باشد. اما شاید این توضیحات برای درک کامل اینکه ایندکس چیست کافی نباشد.

index چیست؟

همانطور که می دانید موتور های جستجو، بخصوص موتور های جستجوی گوگل، سراسر وب را برای یافتن وب سایت ها و صفحات آن ها کاوش می کنند و اطلاعات مفید را بر اساس قواعد سئو، به جستجوگرانی که از امکانات جستجو استفاده می کنند، ارائه می دهند.

در واقع موتور های جستجو، پایگاه داده خود را که شامل صفحات وب است بر اساس “index” یا همان “شاخص” توصیف می کنند. و به عبارتی جامع تر، ایندکس شدن صفحه شما مساوی است با احتمال نمایش آن در صفحات جستجوی گوگل. اما چطور؟

ایندکس چیست؟
ایندکس چیست؟

همانطور که در مقالات مربوط به آموزش سرچ کنسول گفته شد، ربات های گوگل طی مراحل و روش هایی خاص موفق به ایندکس کردن سایت می شوند که خود این مراحل می تواند معنی ایندکس شدن را بهتر منتقل کنید.

ربات های گوگل در ابتدا یک URL یا یک صفحه را کشف ( Discovery ) می کنند. چطور؟ یا از طریق لینک های موجود در سایت های دیگر، یا از طریق لینک های موجود در صفحات دیگر همان وب سایت و یا از طریق اقدام دستی که جلوتر در مورد آن توضیح خواهیم داد.

بعد از اینکه عملیات Discovery با موفقیت انجام شد، نوبت به عملیات خزش ( Crawl ) می رسد. در این مرحله، گوگل درصورتی که محدودیتی برای ورود به لینک مورد نظر وجود نداشته باشد، عملیات Crawl را با موفقیت انجام خواهد داد تا در نهایت تایید بکند که این صفحه ایندکس خواهد شد یا نه. عملیاتی که به گوگل می فهماند این صفحه در مورد چیست.

در نهایت پس از طی شدن مراحل Discovery و Crawl، در صورتی که صفحه مورد نظر با تگ noindex محدود نشده باشد و با مشکل Google-selected canonical روبرو نباشد، بصورت کامل ایندکس شده و در نتایج گوگل نمایش داده خواهد شد.

معنی ایندکس چیست؟

پیش تر در مورد معنی اینکه index یعنی چه توضیح داده شد. ایندکس یعنی بررسی و تایید محتوای صفحات شما ( متن، عکس، ویدئو و…). ایندکس شدن یعنی فهرست شدن. اما فهرست شدن کجا؟

یک کتابخانه با تعداد بسیاری کتاب را در نظر بگیرد که هر روز تعدادی کتاب جدید نیز به این کتابخانه اضافه می شود. فرایند لیست کردن تمام کتاب های موجود در این کتابخانه و کتاب های جدید که اضافه می شود را ایندکس می گویند. در گوگل ایندکس، بجای این کتاب ها، وب پیج ها ایندکس خواهند شد.

در واقع لغت ایندکس به این اشاره دارد که صفحاتی که ایندکس می شوند به دیتابیس گوگل ( مجموع صفحات با اجازه نمایش در نتایج گوگل ) اضافه می‌ شود. در واقع ایندکس شدن یعنی اضافه شدن صفحات یک وب سایت به مجموع صفحاتی که اجازه نمایش در نتایج گوگل را دارند.

معنی ایندکس کردن سایت در گوگل

همانطور که توضیح داده شد، بطور خلاصه، جواب سوال index چیست ؟ این است که صفحه شما اجازه نمایش داده شدن در نتایج جستجوی گوگل را دارد و دریکی از صفحات موتور جستجوی گوگل نمایش داده می شود.

پس شما باید هر کاری را انجام دهید تا فرایند ایندکس کردن سایت در گوگل انجام شود. اما چطور؟ برای این کار راه های زیر می تواند به شما کمک کند.

یکی از مهمترین و معتبرترین راه های ایندکس کردن سایت در گوگل، استفاده از سرچ کنسول گوگل و ایجاد سایت مپ است، که در ادامه در مورد آنها توضیح خواهیم داد.

گوگل چطور سایت ها و صفحات را ایندکس می کند؟

ربات های گوگل مدام از سایت‌ ها و صفحات مختلف بازدید می‌ کنند، در صورتی که این صفحات نسبت به آخرین بازدید، تغییری کرده باشند، گوگل اطلاعات نسخه جدید را ذخیره‌ سازی خواهد کرد. انجام این مراحل همانطور که بالاتر توضیح داده شد، به‌ وسیله دو نوع ربات خزش‌ گر و ایندکسر صورت می‌گیرد.

یافتن لینک‌ها و آدرس‌ های جدید بر عهده ربات خزش‌گر است. ربات خزش‌گر ضمن شناسایی تمامی لینک‌ های موجود در یک صفحه سایت و افزودن آن‌ ها به فهرست لینک‌های خود، به بازدید از صفحه بعدی می‌ پردازد.

وظیفه ربات ایندکسر، ذخیره محتویات صفحات سایت برای زمانی است که کاربری در مورد آن جست‌ و جو کند.

متناسب با همین فرایند، ایندکس شدن در گوگل، فرایندی است که در آن گوگل، پس از بازدید و آگاهی از محتوای صفحات سایت، محتویات آن را ذخیره‌ سازی می کند. زمانی که گوگل محتوای جدید سایت را پیدا کند و این محتوا از نظر او تایید شد، این محتوا در نتایج جستجو نمایش داده می‌ شوند.

اگر به زبان انگلیسی مسلط هستید، برای اطلاعات بیشتر خواندن مقاله پشتیبانی گوگل با عنوان How Google Search Works پیشنهاد می شود. البته برای استفاده از این صفحه باید از فیلترشکن استفاده کنید.

ایندکس چیست؟
ایندکس چیست؟

روش سریع ایندکس

خوب، امیدوارم تا اینجای کار، با معنی index آشنا شده باشید. اما با توجه به این معنی، روش سریع ایندکس در گوگل چیست؟

با توجه به مفهوم index می توانید از راه های زیر برای تسریع index سایت استفاده کنید:

  • ایجاد نقشه سایت یا همان sitemap
  • درخواست ایندکس دستی با کمک ابزار URL inspection گوگل سرچ کنسول
  • ایجاد لینک دهی داخلی و به عبارتی سئو داخلی صحیح
  • ایجاد لینک دهی خارجی و به عبارتی بک لینک سازی قوی
  • تولید محتوا منظم ( این قسمت را کامل مطالعه کنید)
  • بروزرسانی منظم وب سایت

تسریع ایندکس کردن سایت با ایجاد نقشه سایت

همانطور که در مقاله جامع سایت مپ چیست توضیح داده شد، sitemap نقشه ای از URL های مهم شما را در اختیار ربات گوگل قرار می دهد. URL هایی که از نظر شما می بایست index شده و در نتایج گوگل نمایش داده شوند.

ایجاد سایت مپ، به ربات گوگل کمک می کند تا هر چه سریع تر سراغ URL های مهم رفته آنها را ایندکس کند.

ایندکس شدن سایت با ابزار URL inspection

یکی از کارهای مهم برای هر وب مستر بعد از طراحی سایت، نصب گوگل سرچ کنسول و معرفی قوی تر سایت به کمک ابزارهای این وبمستر تولز به گوگل است.

در بین ابزار های متعدد سرچ کنسول گوگل، استفاده از ابزار URL inspection، یکی از روش های سریع ایندکس شدن سایت است. این ابزار که یکی از ابزارهای وب مستر تولز گوگل است، به شما این امکان را می دهد که برای URL های مختلف سایت خود، درخواست ایندکس ارسال کنید.

همچنین به کمک این ابزار قادر خواهید بود تا اطلاعات کاملی از ایندکس شدن یا نشدن صفحه مورد نظر را در اختیار داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر، فیلم موجود در مقاله ابزار URL inspection چیست را مشاهده کنید.

 

پیشنهاد ویژه: اگر نیاز به طراحی سایت، باز طراحی سایت و یا عیب یابی سایت دارید همین حالا می توانید از خدمات طراحی سایت ارزان مجموعه آریا تهران استفاده کنید.

ایجاد لینک دهی داخلی صحیح

ایجاد لینک دهی داخلی و به عبارتی سئو داخلی صحیح می تواند ایندکس شدن صفحات شما را تسریع کند. مخصوصا اگر این لینک ها از صفحات پر ورودی شما باشند. فراموش نکنید که گوگل به URL هایی که پیدا کردن آنها در ساختار سایت سخت باشد، بی میل است.

تاثیر تولید محتوا منظم در ایندکس شدن سایت

قطعا یکی از راه هایی که می توان موتور های جستجو را متقاعد کرد که سریع تر به سایت ما سر بزنند و صفحات جدید ما را ایندکس کنند، تولید محتوا منظم و قوی است. محتوایی که بعد از ایندکس شدن بتواند در صفحه اول نتایج گوگل قرار گرفته و باعث افزایش ترافیک شود.

پیش تر در مورد اینکه index چیست صحبت کردیم. گفتیم ایندکس یعنی اینکه گوگل بفهمد محتوای صفحه شما چیست، آنرا تایید کرده و در دیتابیس google index قرار بدهد. با توجه به این تعریف می توانید در مورد اینکه محتوای ایندکس شده چه محتوایی است به موارد زیر دقت کنید.

  • ایجاد یک عنوان صفحه معنی دار
  • از heading هایی استفاده کنید که موضوع صفحه را بیان می کند. برای اطلاعات بیشتر مقاله تگ های H را مطالعه کنید.
  • از متن به جای تصویر برای انتقال محتوا استفاده کنید. گوگل بعضی تصاویر و محتوا ها را تشخیص می دهد، اما نه به اندازه متن. و اگر از تصاویر و ویدئو استفاده کردید، حتما از تگ alt نیز برای آنها استفاده کنید، که شناسایی آن برای گوگل راحت تر باشد.

ایجاد لینک دهی خارجی

ایجاد لینک دهی خارجی و به عبارتی بک لینک سازی قوی نیز یکی از راه های ایندکس شدن سریع سایت است. درصورتی که بک لینک ها از وب سایت های با دامین اتوریتی بالا گرفته شود، علاوه بر اینکه باعث تسریع ایندکس شدن سایت شما خواهد شد، می تواند به صفحات و کل وب سایت شما نیز اعتبار ببخشد.

پیشنهاد ویژه: برای خرید بک لینک و ریپورتاژ ارزان با ما تماس بگیرید.

در مورد لینک دهی های خارجی و داخلی این نکته را فراموش نکنید که گوگل لینک هایی که از تبلیغات پولی، کامنت ها و لینک های نوفالو به وب سایت شما رفرنس می دهند را دنبال نمی کند. بنابراین تاثیری در تسریع سئو شما نخواهند داشت.

بروزرسانی منظم وب سایت

بروزرسانی منظم وب سایت نیز یکی از راه های سریع ایندکس است. البته این کار بطور غیر مستقیم بر سریع ایندکس شدن سایت در گوگل کمک می کند. وب سایتی که محتوای خود را مدام مطابق با قواعد سئو و مطالب جدید، به روز می کند، از نظر کاربر و گوگل شانس بیشتری برای دیده شدن و تایید شدن توسط گوگل داشته و باعث پر اهمیت شدن سایت برای گوگل خواهد شد.

ایندکس چیست؟

فراموش نکنید که پر اهمیت ترین چیز برای گوگل، کاربران جستجوگر است. پس ربات های گوگل سعی می کنند به روز ترین منابع را پیدا کرده و در اختیار کاربران قرار بدهند. برای کسب اطلاعات بیشتر، مقاله گوگل چیست را مطالعه کنید.

اینها برخی از روش های سریع ایندکس گوگل هستند. در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد اهمیت سریع ایندکس شدن سایت صحبت کنیم.

ایندکس چیست؟
ایندکس چیست؟

اهمیت سریع ایندکس شدن سایت ؟

برای درک اهمیت ایندکس شدن سریع وب سایت، یک سایت خبری را در نظر بگیرد. اگر قرار باشد خبری فوری در سایت خبری آپلود شده و این خبر فوری، بعد از ۲ روز ایندکس شده و در نهایت در نتایج جستجوی گوگل قرار بگیرد. چه اتفاقی می افتد؟ در این حالت به روز بودن وب سایت از بین رفته و ترافیک ورودی سایت و در نهایت اعتبار خود را از دست خواهد داد.

پس ایندکس شدن یک صفحه، از آنجا که برابر است با اجازه نمایش صفحه در نتایج گوگل، بسیار مهم است. این اهمیت برای سایت های فروشگاهی یعنی، دیده شدن محصولات جدید و فروش بیشتر، برای سایت های خبری یعنی، دیده شدن خبرهای تازه و افزایش ترافیک ورودی و اعتبار.

ایندکس چیست؟

دلایل ایندکس نشدن سایت

دلایل بسیار زیادی برای ایندکس نشده صفحات وب سایت وجود دارد.اما در ادامه به مهم ترین دلایل ایندکس نشدن صفحات می پردازیم.

  • تگ noindex که وجودش به معنی عدم اجازه ایندکس توسط ربات های گوگل است.
  • فایل robots.txt که باعث محدودیت ربات برای ایندکس صفحات می شود.
  • ایندکس نشدن سایت به دلیل خطاهای سایت. مثل خطای DNS و خطاهای سرور.
  • ایندکس نشدن سایت به دلیل خطاهای URL. مثل خطای ۴۰۴، خطای soft 404، خطای Access denied، خطای Not followed و خطاهای dns و server.

فراموش نکنید که بهترین سایت ایندکس و اطلاع از خطا های Index، خود گوگل و ابزار webmaster tools است. سریع ترین راه رسیدن به جواب “” چرا گوگل سایت رو ایندکس نمیکنه؟ “” هم همین ابزار است.

کدام صفحات من ایندکس شده اند ؟

برای فهمیدن اینکه کدام صفحات وب سایت شما ایندکس شده اند دو روش بسیار ساده و حرفه ای وجود دارد.

  • استفاده از قسمت coverage گوگل سرچ کنسول
  • استفاده از ترفند site:mywebsite.com

قسمت coverage گوگل سرچ کنسول لیستی از تمام صفحاتی که ایندکس شده اند و ایندکس نشده اند و همچنین صفحاتی با مشکل ایندکس را به شما نمایش می دهد.

شما به کمک ترفند site:mywebsite.com می توانید لیست کامل صفحاتی که در وب سایت شما ایندکس شده را مشاهده کنید.

چطور صفحات وب سایت را در google news ایندکس کنم؟

برای ایندکس شدن وب سایت در بخش google news می بایست به کمک Google News Publisher Center صفحات خود را منتشر نمایید. البته توجه کنید که تایید شدن در این بخش به معنای سریع نمایش داده شدن مقاله شما در بخش google news نیست.

برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله google news خوانده شود.

ایندکس شدن URL های ثبت شده در سایت مپ چقدر طول می کشد؟

جواب این سوال به موارد بسیار زیادی بستگی دارد. از جمله اینکه سرعت خزش ربات های گوگل در سایت شما چقدر است؟ چقدر ربات های گوگل محتوای وب سایت شما را مفید می دانند؟ میزان ورودی سایت شما چقدر است؟ سایت شما چقدر اعتبار دارد؟ URL مورد نظر شما تازه منتشر شده یا خیر ؟ لینک مورد نظر شما از صفحات دیگر و یا از سایت های دیگر لینک دارد یا خیر؟

 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!