
معرفی وب سایت به زبان ساده
معرفی وب سایت به زبان ساده
مجموعه ای از چند صفحه وب (World Wide Web Page) لینک شده به یکدیگر می باشد. این صفحات معمولا محتوای مشترک و مرتبطی داشته و در یک موضوع خاص فعالیت می کنند. به طور معمول، هر وب سایت با یک نام دامنه مشخص در دسترس عموم قرار می گیرد که به آن آدرس سایت می گویند. به عنوان مثال، وب سایت SEOEDU با آدرس Seoedu.ir از طریق مرورگرهای وب نمایش داده می شود.
همچنین در تعریف فنی تر برای این پرسش که وب سایت چیست باید گفت: مجموعه از فایل های مختلف اعم از مالتی مدیا و متنی است که از طریق سرورهای اینترنتی در دسترس مرورگرهای وب قرار می گیرند. هر سایت با مجموعه ای از فایل های HTML، CSS، JavaScript ساخته شده و با کمک برنامه نویسی بک اند مانند زبان PHP، با سرور و دیتابیس ارتباط برقرار می کند.
آشنایی با تاریخچه وب سایت ها و روند تکامل آنها
برای ارائه پاسخ کامل در مورد اینکه وب سایت چیست باید گریزی به تاریخچه آن نیز بزنیم. اولین وب سایت در سال 1991 ایجاد شد که این کار توسط فردی به نام تیم برنز لی، دانشمند بریتانیایی علوم رایانه رخ داد. تقریبا تا 5 سال بعد، افراد محدودی از آن استفاده می کردند اما بعد از آن، با به وجود آمدن مرورگرهای ساده و موتورهای جستجو از جمله گوگل (1998)، کم کم وب سایت ها کاربران بیشتری پیدا کردند. شاید بتوان گفت بسیاری از افراد مفهوم وب سایت چیست را در دهه انتهایی قرن 20 و دهه ابتدایی قرن 21 درک کردند. چراکه شاهد به وجود آمدن سایت های بزرگی همچون آمازون، فیسبوک (وب 2) و غیره بودیم که این دوره امکان تعامل کاربر در سایت (مانند قرار دادن پست و غیره) به وجود آمد. در این دوره، بسیاری از غول های اینترنتی وب سایت های خود را ایجاد کردند.
دهه بعدی (سال های 2007 به بعد) زمانی بود که گوشی های همراه کم کم وارد شدند و بعد ریسپانسیو شدن اهمیت بیشتری یافت. در این دوره طراحی واکنشگرا اهمیت بیشتری یافت و از این سال ها بود که کم کم اهمیت سئو و بهینه سازی سایت نیز در گوگل مورد توجه قرار گرفت. در دوره کنونی، وب سایت ها بیشتر بر روی جزئیات تمرکز می کنند و به گونه ای ساخته می شوند که می توان آنها را نسل سوم اینترنت (وب 3) توصیف کرد. در این نسخه (بروزترین مدل وب)، علاوه بر تعامل کاربران با سایت، امکان ارتباط نرم افزارها با یکدیگر وجود داشته و از ویژگی های مهم آن می توان به عدم وجود محدودیت، غیرمتمرکز و فراگیر بودن آن اشاره کرد.