رتبه بندی سایت در گوگل چیست و چگونه جایگاه رتبه اول گوگل را کسب کنیم؟
اگر در حوزه سئو فعالیت میکنید حتما با کلمه رتبهبندی سایت در گوگل آشنا هستید. گوگل پرکاربردترین موتور جستجوی اینترنت است که میلیونها کاربر روزانه میلیاردها جستجو را در این موتور جستجو انجام میدهند و برای شما به عنوان سئوکار، مالک وبسایت یا صاحب کسب و کار آنلاین بسیار مهم است که بدانید وبسایت شما در نتیجه جستجوها چگونه ظاهر میشود.
چیست و چگونه جایگاه رتبه اول گوگل را کسب کنیم؟
اگر در حوزه سئو فعالیت میکنید حتما با کلمه رتبهبندی سایت در گوگل آشنا هستید. گوگل پرکاربردترین موتور جستجوی اینترنت است که میلیونها کاربر روزانه میلیاردها جستجو را در این موتور جستجو انجام میدهند و برای شما به عنوان سئوکار، مالک وبسایت یا صاحب کسب و کار آنلاین بسیار مهم است که بدانید وبسایت شما در نتیجه جستجوها چگونه ظاهر میشود.
چون دقیقا همینجا است که درک رتبهبندی سایت در گوگل برای شما ضروری میشود. با ما در ادامه مقاله همراه باشید تا با مفهوم رتبهبندی سایت در گوگل و چگونگی کسب رتبه اول گوگل بیشتر آشنا شویم.
رتبه بندی سایت چیست؟
الگوریتم رتبهبندی گوگل یک سیستم پیچیده است که ترتیب ظاهر شدن صفحات وب در نتایج جستجو را تعیین میکند. هنگامی که شخصی یک عبارت یا سوال را در کادر جستجوی گوگل تایپ میکند، موتور جستجو از الگوریتم خود برای ارزیابی و رتبهبندی مرتبط بودن صفحات وب استفاده میکند و صفحاتی که بیشترین ارتباط و ارزش را برای کاربر دارند در بالای نتایج جستجو نمایش میدهد و این موضوع همان رتبه سایت است.
چگونه در فرآیند رتبه بندی سایت جایگاه اول گوگل را کسب کنیم؟
کسب رتبه اول گوگل فرآیند پیچیدهای است که فاکتورهای زیادی را شامل میشود. از این رو شما باید با درنظر گرفتن این فاکتورها در کنار شناخت الگوریتمها بتوانیم برای قرارگرفتن سایت در صفحه اول گوگل تلاش کنیم.
در ادامه بخشی از فاکتورهای مهم را برای شما لیست کردهایم. بهعلاوه شما میتوانید به صفحه خدمات سئو سئوکار سیروتا متناسب با نوع نیازتان، خدماتی را برای بهینهسازی بهتر وبسایت خود برای موتورهای جستجو نیز انتخاب کنید.
میزان رقابت کلمات کلیدی : این قسمت به سطح رقابت برای یک کلمه کلیدی یا عبارت خاص در نتایج جستجوی گوگل اشاره دارد. رتبهبندی کلمات کلیدی با رقابت بالا ممکن است دشوارتر از رتبهبندی کلمات کلیدی با رقابت کم باشد.
سن وبسایت و اعتبار دامنه : سن وبسایت و قدرت دامنه آن روی توانایی کسب رتبه بالاتر در گوگل تأثیر گذار است. اما اساسا وبسایتهای قدیمی که بکلینکهای قوی دارند، معمولا توسط گوگل معتبرتر و قابل اعتمادتر تشخیص داده میشوند.
کیفیت محتوا و ارتباط آن با مخاطبین وبسایت : درواقع منظور از این موضوع تولید محتوای باکیفیت و مرتبط با جستجوی کاربران است. چون این نکته عامل مهمی در رتبهبندی وبسایتها در نتایج جستجوی گوگل است. البته دقت کنید که محتوای شما باید جذاب و آموزنده باشد و مخاطب تا انتها آن را مطالعه کند.
تعداد بک لینک : تعداد بکلینکهای یک وبسایت به تعداد و کیفیت لینکهایی اشاره دارد که از سایر وبسایتها به وبسایت شما اشاره میکنند. بهعلاوه بکلینکهای باکیفیت از وبسایتهای معتبر میتواند اعتبار یک وبسایت را بهبود ببخشد و شانس آن را برای کسب رتبه بالاتر در گوگل افزایش دهد.
تجربه کاربری یا همان UI&UX وبسایت : تجربه کاربری کلی یک وبسایت عامل مهمی است تا آن وبسایت در صفحه نتایج رتبه بالاتری کسب کند. از جمله مهمترین پارامترهایی که در تجربه کاربری وبسایتها نقش دارند، میتوان به سرعت وبسایت و موبایل فرندلی بودن اشاره کرد.
بهعلاوه یک تجربه کاربری مثبت میتواند میزان تعاملات کاربران با وبسایت شما را افزایش دهد و احتمال اینکه وبسایتتان در صفحه نتایج گوگل رتبه بالایی کسب کند نیز بسیار زیاد خواهد بود.
درواقع شما میتوانید با تمرکز روی موارد گفته شده، شانس خودتان را برای کسب رتبه اول در صفحه نتایج گوگل افزایش دهید. اما با این حال مهم است که بدانید این فرآیند که از آن به عنوان سئو وبسایت یاد میشود، فرایندی طولانی مدت است و نیاز به تلاش و توجه مداوم دارد.
از سرچ کنسول چگونه برای مشاهده رتبه سایت استفاده کنیم؟
سرچ کنسول جستجوی گوگل ابزار قدرتمندی است که ما برای مشاهده رتبه سئو سایت از آن استفاده میکنیم. این ابزار به صاحبان وبسایتها و متخصصان سئو کمک میکند تا رتبه وبسایت خود را در نتایج جستجوی گوگل مشاهده کنند و همچنین شما میتوانید با تجزیه و تحلیل این دادهها بینش عمیقتری در رابطه با مشاهده جستجو، نرخ کلیک و رتبه بندی سایت در گوگل به دست آورید.
بهعلاوه در سرچ کنسول شما میتوانید به آمار و اطلاعات دیگری مانند میزان سرچ کلمات کلیدی، مشکلات موجود در قسمت فنی و تکنیکال وبسایت دسترسی داشته باشید.
استفاده از ابزارهای دیگر برای تعیین رتبه وبسایت در گوگل
اساسا شما میتوانید برای مشاهده رتبه سئو سایت و رتبه سرچ گوگل خود علاوه بر ابزار سرچ کنسول، از ابزارهای رایگان و پولی دیگری هم استفاده کنید. از این رو در این قسمت لیستی از ابزارها را برای شما آوردهایم :
گوگل آنالیتیکس: این ابزار گزارشهایی حاوی دادههای ارزشمندی در مورد ترافیک وبسایت، رفتار کاربر و عملکرد وبسایتتان به شما ارائه میدهد که صاحبان وبسایتها میتوانند با تجزیه و تحلیل دادههای این گزارش، فرصتهایی را برای بهبود عملکرد وبسایت خود و افزایش ترافیک پیدا کنند.
Ahref: این ابزار محبوب، دادههایی را در مورد ترافیک وبسایت، بکلینکها و رتبهبندی کلمات کلیدی ارائه میدهد. همچنین این ابزار میتواند برای تجزیه و تحلیل وبسایتهای رقیب و شناسایی کلمات کلیدی و فرصتهای ایجاد بکلینک باکیفیت نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
SEMrush: یکی دیگر از ابزارهای محبوب SEO است که دادههایی را در مورد ترافیک وبسایت، رتبهبندی کلمات کلیدی و تجزیه و تحلیل رقبا به شما ارائه میدهد. بهعلاوه از این ابزار میتوان برای شناسایی فرصتهایی برای بهبود محتوای وبسایت و افزایش ترافیک نیز استفاده کرد.
MOZ: از این ابزار میتوان دادههایی را در مورد ترافیک وبسایت، بکلینکها و رتبهبندی کلمات کلیدی به دست آورد که در جهت بهبود عملکرد وبسایت بسیار کاربردی هستند.
Yoast SEO: یک افزونه وردپرس است که ابزارها و راهنماییهایی را برای کمک به صاحبان وبسایت ارائه میدهد تا وبسایت خود را برای کسب رتبه اول در صفحه نتایج برای موتورهای جستجو بهینهتر کنند. البته ابزار دیگری به نام Rank math، کاربردی مشابه با این افزونه وردپرس دارد.
سخن پایانی
در این مقاله از سایت سئوکار سیروتا در رابطه با رتبه بندی سایت در گوگل توضیحاتی به شما ارایه کردیم و همچنین تعریف رتبه سایت را با هم یاد گرفتیم و عواملی را برای شما عزیزان لیست کردیم که موتور جستجو گوگل برای اینکه رتبه بهتری به وبسایتها در صفحه نتایج بدهد، آنها را مدنظر قرار میدهد.
همچنین در ادامه ابزار سرچ کنسول و بسیاری از ابزارهای رایگان و پولی را برای بررسی رتبه سایت و رتبه سرچ گوگل به شما معرفی کردیم. البته در نظر داشته باشید که به دست آوردن رتبه اول گوگل کار غیرممکنی نخواهد بود، اما این فرآیند طولانی مدت بوده و نیاز به استمرار، پرداخت هزینه و تلاش بسیار دارد.