تفاوت هاست داخلی و هاست خارجی چیست؟
تفاوت هاست داخلی و هاست خارجی چیست؟
یکی از مواردی که هنگام خرید هاست باید به آن توجه کنید، تاثیر هاست بر سرعت بارگذاری وبسایت است. محل جغرافیایی استقرار سروری که میزبان وب سایت است، تاثیر مستقیم بر لود اولیه وب سایت دارد. هر چه فاصله سرور و کاربر کمتر باشد، سرعت بارگذاری اولیه وبسایت سریعتر خواهد بود.
هاست داخلی همان هاست ایران است و به این معناست که دیتاسنتر میزبان در داخل ایران قرار دارد و هاست خارجی، دیتاسنتر در خارج قرار دارد که نتیجه میگیریم تفاوت هاست داخلی و هاست خارجی در موقعیت جغرافیایی دیتاسنتر است.
میزبانی وب یا هاست چگونه کار میکند؟
سروری که وبسایت شما را میزبانی میکند، در واقع نوعی کامپیوتر است که باعث بالا بودن وبسایت شما و نمایش آن به بازدیدکنندگان در فضای وب میشود. سرور میزبان به شما این امکان را میدهد که تمام دادههای وبسایت را بر روی آن ذخیره کنید.
در واقع هنگامی که کاربر نام دامنه شما را در نوار آدرس مرورگر خود وارد میکند، سرور میزبان وبسایت تمام فایلهای لازم برای بارگذاری و نمایش وبسایت شما را به مرورگر کاربر منتقل میکند.
شما میتوانید خودتان میزبانی وبسای تتان را انجام دهید، اما انجام این کار نیاز به مهارتهای فنی گسترده و منابع قوی دارد. میزبانی وبسایت و در واقع داشتن دیتاسنتر اختصاصی، مستلزم راهاندازی و کانفیگ وب سرور از ابتدا تا انتها است که شامل تجهیزات، زیرساخت، سختافزار و نرمافزار میشود. علاوهبر این، شما باید تمام امور تعمیرات و نگهداری را به صورت روتین خودتان انجام دهید.
هنگامی که شما هاستینگ وبسایتتان را به شرکتهای میزبانی میسپارید، شرکتهای ارائهدهنده خدمات میزبانی وب باید امنیت و عملکرد بهینه وبسایت شما را تضمین کنند. علاوهبر این، بسیاری از جنبههای پیچیده میزبانی وبسایت، از نصب نرمافزار گرفته تا پشتیبانی فنی را برای شما ساده میکنند. پس اگر میخواهید خودتان میزبانی وبسایتتان را انجام دهید، بهتر است جنبههای مختلف را بسنجید و نکات مثبت و منفی شرکتهای هاستینگ را با یکدیگر مقایسه کنید و در آخر بهترین و صحیحترین تصمیم را بگیرید.
چگونه بهترین شرکت ارائهدهنده هاست یا میزبانی وب را انتخاب کنیم؟
همانطور که وبسایت شما رشد میکند، ممکن است به فضای ذخیرهسازی اضافی، پهنای باند و انواع دیگر منابع نیاز داشته باشید. در این صورت، ممکن است به فکر ارتقای سرویس هاست خود بیفتید و یا سرویسهای هاست ابری یا سرور مجازی ایران را برای وبسایت خود در نظر بگیرید.
بنابراین، یکی از مواردی که باید هنگام انتخاب شرکت هاستینگ و ثبت سایت به آن توجه کنید، ارائه انواع خدمات میزبانی وب است که در صورت نیاز بتوانید هر لحظه آن را ارتقا دهید. علاوهبر این، هنگام تصمیمگیری بین ارائهدهندگان میزبانی وب، چند مورد برای تجزیه و تحلیل و مقایسه وجود دارد.
۱. کنترل پنل هاست را بررسی کنید
با کمک کنترل پنل هاست، میتوانید سرویس هاست خود را بدون نیاز به ورود در وب سرور مدیریت کنید. بنابراین، بهتر است هنگام خرید هاست و یا خرید سرور، از خدمات شرکتهای هاستینگ که یک کنترل پنل ساده و آسان جهت مدیریت هاست به کاربران در تمام سطوح مهارت ارائه میدهند، استفاده کنید.
به طور مثال، سی پنل یکی از محبوبترین کنترل پنلهای سرور لینوکس است. cpanel به کاربران اجازه میدهد تا تمامی امور را در یک واحد مدیریت کنند. در واقع سی پنل یکی از استانداردترین کنترل پنلها و آسانترین راه برای مدیریت وبسایت شما است. کنترل پنل محبوب دیگری که برای مدیریت سرورهای با سیستم عامل لینوکس و ویندوز استفاده میشود، کنترل پنل پلسک است.
۲. Uptime شرکت ارائهدهنده میزبانی وب را بررسی کنید
نگهداری ضعیف یا ناپایدار وب سرورها، خرابیهای مکرر و غیرمنتظره میتواند به طور جدی بر اعتماد کسبوکار و مشتریان شما تأثیر بگذارد. از این رو، اطمینان حاصل کنید که میزبان منتخب شما، چه Uptime را اعلام میکند و آیا این عدد واقعی است یا خیر.
۳. مشخصات فنی سرویس هاستینگ مهم است
به غیر از انتخاب سرویسهای میزبانی با مقدار کافی فضای دیسک، قدرت پردازش و پهنای باند، باید به دنبال ویژگیهای دیگری باشید که به اجرای روان وبسایت شما کمک کند. لازم است که مشخصات فنی و بروز بودن سختافزارها و نرمافزارها را علاوه بر فضای دیسک، قدرت پردازش و دیگر مقادیر ارائه شده، بررسی کنید.
۴. بررسی دیتاسنتر اختصاصی شرکت میزبان
از موارد دیگری که باید هنگام مقایسه شرکتهای میزبانی و ثبت سایت بررسی کنید، دیتاسنتر است. برخی شرکتهای هاستینگ دارای دیتاسنتر اختصاصی هستند و تمامی سرویسهای خود را به طور مستقیم از دیتاسنتر خود ارائه میدهند اما برخی دیگر، سرویسهای هاستینگ خود را به صورت هاست ریسلر ارائه میکنند به این معنی که، تنها فروشنده سرویس هستند و سرویسی که ارائه میدهند برای شرکت یا دیتاسنتر دیگری است.
انتخاب شرکت میزبانی وب که دارای دیتاسنتر اختصاصی است، بسیار بهتر از دیگر مدلها است، زیرا قابل اعتمادتر و مطمئنتر است و در صورت بروز هرگونه مشکل، شما به طور مستقیم با شرکت خدماتدهنده در ارتباط هستید.
۵. نظرات کاربران
با بررسی نظرات کاربران شرکتهای میزبانی، میتوان در مورد نوع خدمات و کیفیت سرویس شرکتهای مختلف اطلاعات کسب کرد و بهترین تصمیم را گرفت. نظرات کاربران را میتوانید در وبسایت شرکتهای ارائهدهنده خدمات هاستینگ، مقالاتی که خدمات هاستینگ را بررسی کردهاند و شبکههای اجتماعی بررسی کنید.
۶. بررسی امنیت سرویس هاست
یکی از مواردی که باید برای انتخاب بهترین شرکت ارائهدهنده خدمات هاستینگ بررسی کنید، اقدامات امنیتی است. در همین راستا اطمینان حاصل کنید که ارائهدهنده خدمات هاستینگ مجهز به سیستمهای امنیتی پیشرفته برای محافظت از سایت شما در برابر بدافزار یا حملات DDoS و غیره است.
۷. پشتیبانی فنی ۲۴ ساعته
اگر وبسایت شما با تاخیرهای غیرمنتظره، خرابیها یا حتی مشکلات امنیتی مواجه شود، پشتیبانی فنی ۲۴ ساعته به کمک شما میآید. از این رو، بررسی کنید که آیا سرویس هاستینگ وبسایت شما، پشتیبانی ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته را ارائه میدهد یا خیر.
مورد دیگری که در هنگام بروز مشکل به شما کمک میکند، پایگاه دانش است. پایگاه دانش مجموعهای از مقالات کاربردی است که در صورت بروز مشکل و یافتن راهحل میتوانید از این مقالات استفاده کنید.
۸. خدمات اضافی ارائه شده روی سرویس های هاستینگ
برخی از ارائهدهندگان خدمات هاستینگ، خدمات اضافهتری روی سرویسهای هاستینگ خود ارائه میدهند. سرویس هاستینگ اگر حاوی افزونهها و سرویسهایی مانند گواهی SSL یا حساب ایمیل تجاری ارزش بسیار بالایی دارد. از این رو، هنگام خرید هاست و دامین، میتوانید به دنبال شرکت میزبانی باشید که روی سرویس هاستینگ به شما دامنه رایگان بدهد