چیست و خالق آن چه کسی است

گوگل توسط لری پیج و سرگئی برین در سال ۱۹۹۸ میلادی راه‌اندازی شد و هم اکنون گوگل یک شرکت فن‌آوری چند ملیتی آمریکایی، متخصص در خدمات مربوط به اینترنت و محصولات مربوط به آن است.

جهان در حال پیشرفت سریع بوده و هر روزه ما شاهد اخباری شگرف در دنیای تکنولوژی امروزه هستیم. هر روز افراد جدیدی جایگاه خود را در دنیای علم پیدا می کنند و ایده و افکار خود را به عرصه ی ظهور می رسانند. از این دسته افراد کم نیستند، اما بدون شک نام تعدادی از آنها همواره در ذهن ها خواهد ماند، نام اشخاصی چون لری پیج و سرگئی برین؛

digiro 2855

سِرگِئی میخایلوویچ برین

سِرگِئی میخایلوویچ برین در تاریخ ۲۱ اوت سال ۱۹۷۳ در مسکو،  روسیه در خانواده‌ای یهودی متولد شد. پدر او مایکل برین، ریاضی‌دان و مادر او اقتصاددان بود. در سال ۱۹۷۹ میلادی هنگامی‌که برین شش ساله بود خانواده‌ی او به آمریکا مهاجرت کردند. برین در سال ۱۹۹۳ میلادی از دانشگاه مریلند در رشته‌ی علوم کامپیوتر و ریاضیات مدرک کارشناسی را دریافت کرد.

برین بعد از این‌که از دانشگاه مریلند فارغ‌التحصیل شد، کمک هزینه‌ی تحصیلی از مؤسسه‌ی خیریه «نشنال ساینس» دریافت نمود که به او اجازه‌ی ادامه‌ی تحصیل در رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه استنفورد را می‌داد. او مدرک کارشناسی ارشد خود را در سال ۱۹۹۵ میلادی اخذ کرد. وی هم‌اکنون مشغول ادامهٔ تحصیل در مقطع دکترا بوده و هم‌زمان در شرکت گوگل نیز مشغول به کار می‌باشد.

میزان داراییهای سرگئی برین ۳۰ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود. برین در حال حاضر بیست و ششمین فرد ثروتمند جهان و پنجمین ثروتمند آمریکا همراه با لری پیج می باشد. او هم‌چنین چهارمین جوان ثروتمند جهان بوده و در حال حاضر مدیر تکنولوژی شرکت گوگل است.

لورنس لَری پیج

لَری پیج؛ یکی از بنیان گذاران گوگل

لورنس لَری پیج (Lawrence “Larry” Page) در تازیخ ۲۶ مارس سال ۱۹۷۳میلادی در ایالت میشیگان آمریکا به دنیا آمد. لری پیج پسر دکتر کارل ویکتور پیج، یکی از نخستین دانش‌آموختگان دکترای علوم رایانه‌ای از دانشگاه میشیگان و استاد علوم رایانه و هوش مصنوعی در دانشگاه ایالتی میشیگان و مادرش گلوریا پیج، مربی برنامه‌نویسی رایانه در دانشگاه ایالتی میشیگان بود. او همچنین برادر کارل ویکتور پیج، مؤسس ای‌گروپ، که به یاهو به مبلغ نیم میلیارد دلار فروخته شد، می باشد.

پیج در مدرسه‌ی مونتزوری در لنسینگ، میشیگان تحصیل کرده‌ و از دبیرستان لنسینگ غربی فارغ‌التحصیل شده‌است. او مدرک کارشناسی خود را در رشته‌ی مهندسی رایانه از دانشگاه میشیگان و کارشناسی‌ارشد را از دانشگاه استنفورد دریافت کرده‌ و هم‌اکنون تحصیل خود را در مقطع دکترا به طور موقت رها کرده‌است.

 در سال ۲۰۱۳  دارایی پیج در حدود ۲۳ میلیارد دلار تخمین زده شد و او در لیست ثروتمندترین‌ها در آمریکا در جایگاه بیستم قرار گرفت. پیج مخترع رتبه صفحه(پیج رنک) بود که پایه و اساس الگوریتم جستجوی گوگل است.

راه‌اندازی گوگل

گوگل

هنگامیکه لری پیچ مشغول تحصیل در مقطع دکترا در رشته‌ی علوم رایانه در دانشگاه استنفورد بود با سرگئی برین ملاقات کرد. آنها در سال ۱۹۹۸ میلادی با کمک یکدیگر موتور جستجوگر گوگل را راه‌اندازی کردند.

پیج و برین شرکت را با کمک یکدیگر به طور مشترک تا سال ۲۰۰۱ میلادی اداره‌ می‌کردند و در این سال اریک اشمیت را به عنوان قائم‌مقام مدیرعامل و رئیس هیأت‌مدیره انتخاب کردند. در ژانویه سال ۲۰۱۱ کمپانی گوگل اعلام کرد که در ماه آوریل اریک اشمیت از مدیریت کنار رفته و پیج جای او را خواهد گرفت و در ۴ آوریل ۲۰۱۱ پس از استعفای اریک اشمیت، پیج به عنوان مدیر عامل اجرایی گوگل انتخاب شد.

با استناد به قرارداد بین سرگیی برین و لری پیج این دو شخص در شرکت گوگل مقدار سهام برابری را دارا بوده که با هم در حدود ۱۶ درصد از کل سهام گوگل را شامل می شود.

پلکس ، مقر اصلی شرکت

گوگل یعنی چه؟

نام گوگل بر گرفته شده از کلمه گوگول به معنای «یک عدد یک و صد صفر جلوی آن» است که توسط میلتون سیروتا پسر خواهر ادوارد کاسنر ریاضیدان آمریکایی اختراع شده و در کتاب «ریاضیات و تخیل» نوشته آمده است. هدف لری و سرگئی از انتخاب این واژه این بود که نشان دهند قرار است کاری را به اجرا برسانند که هدف آن سازماندهی انبوهی از اطلاعات وب است.

 گوگل و خرید موتورولا

در اوت ۲۰۱۱ گوگل اعلام کرد که بخش تلفن‌های همراه شرکت موتورولا را خواهد خرید و چند ساعت پس از اعلام این خبر، صاحب آن شد. این شرکت برای خرید سهام موتورولا مبلغ ۱۲٫۵ میلیارد دلار به صورت نقد پرداخت کرد. بر این اساس مالکیت موتورولا موبیلیتی به گوگل واگذار شد و با این خرید، گوگل صاحب ۱۹ هزار کارمند جدید شد. به دست آوردن شرکت موتورولا، که همکار اختصاصی برای اندروید محسوب می‌شد، گوگل را قادر ساخت تا اندروید را تقویت و رقابت بین سیستم‌های موبایل را افزایش دهد اما موتورولا، همچنین دارای حق امتیاز اندروید باقی ماند. گوگل، به شرکت موتورولا به عنوان یک کسب و کار مجزا نگاه کرد و آن را به صورت جداگانه گرداند. از سال ۲۰۰۷ که گوگل سیستم عامل مخصوص موبایل خود اندروید را عرضه کرد، روز به روز بر محبوبیت آن افزوده شد و شرکت‌های معتبر و بزرگی، تلفن‌های مبتنی بر سیستم عامل اندروید گوگل را ارایه نمودند. البته گوگل در ژانویه سال ۲۰۱۴ موتورولا را با قیمت ۲٫۹ میلیارد دلار به شرکت لنوو فروخت.

تأسیس شرکت آلفابت

Alphabet google6

در تاریخ دهم اوت ۲۰۱۵ لری پیج از طریق وبلاگ رسمی گوگل از تأسیس شرکت آلفابت ( Alphabet Inc) خبر داد. با آغاز به کار این شرکت فناوری هلدینگ، گوگل به عنوان زیرمجموعه‎ای از آن به فعالیت‎های خود ادامه خواهد داد. ادار‌ه‌ی این شرکت بر عهده‌ی لری پیج و سرگئی برین مؤسسان گوگل خواهد بود و سوندار پیچای با سمت مدیر عامل اجرایی جانشین لری پیج در  کمپانی گوگل خواهد شد.

مدیران

در حال حاضر ساندار پیچای اداره شرکت گوگل را بر عهده دارد و سرگئی برین و لری پیج ، به صورت مشترک مالک و موسس شرکت آلفا (که شرکت گوگل نیز زیر مجموعه آن هست) را به‌عهده دارند.

اشخاص ایرانی شاغل در گوگل

در گوگل اشخاص ایرانی نیز دارای پست‌های کلیدی و مدیریتی هستند، از جمله امید کردستانی که نایب‌رئیس ارشد بخش فروش و عملکرد جهانی در شرکت اینترنتی گوگل است. امید کردستانی به همراه سالار کمانگر، ترانه رضوی، رضا بهفروز، مایک جزایری، شیرین اسکوئی و شمیم صمدی هشت مدیر بلند پایه ایرانی‌تبار شرکت گوگل می باشند.

محصولات گوگل

گوگل محصولات زیادی را در زمینه‌ی نرم‌افزار تولید کرده است که عبارتند از: سیستم‌عامل گوگل کروم، مرورگر کروم، کرومیوم، وی۸، گوگل دسکتاپ، گوگل ارت، بسته گوگل، پیکاسا، اسکچ‌آپ، جی تاک، نوار ابزار گوگل، مجری ویدئو، ابزار وبمستری، گوگل اپ انجین و…

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!